Prawdziwie włoska restauracja – jak ją rozpoznać?

Włoskie restauracje to w kraju najczęsciej spotykany rodzaj gastronomii. Cenimy włoskie jedzenie gdyż jest pyszne, pożywne oraz ładnie wygląda na talerzu. Oczywiście najczęściej jemy pasty. Mocniej wrażliwi goście smakują rzadsze dania obiadowe – canelloni, polentę czy desery włoskie.
Szukając dobrej włoskiej restauracji należy przyjrzeć się kilku cechom: jak wiele składników naprawdę pochodzi z Włoch, czy w karcie znajdują się również mniej znane potrawy, czy lista win, zawiera typowo włoskie trunki. Włoska kuchnia to duża wielość smaków i dania z wielu miejsc Włoch. Najlepsza włoska restauracja stworzy naturalnie włoski smak.

Kuchnia włoska nie jest skomplikowana, ale to wcale nie znaczy, że że nie jest dobra Z czystym sumieniem można stwierdzić, że jest to wspaniała kuchnia europejska .

Aromatyczne wina z Włoch

Jakakolwiek knajpka włoska, która ubiega się do bycia ekskluzywnym punktem na kulinarnej mapie miasta, nie powinna zaniedbywać trunków. Posiłek koniecznie powinien obejmować również trunek. Lampka czerwonego wina to przy włoskim posiłku cos zupełnie naturalnego. La grande Mamma Najbardziej popularne wina z Włoch to toskańskie chianti, kalabryjskie bivongi a także pantelleria z Sycylii. Włoska restauracja – jeśli rzeczywiście ma być postrzegana jako faktycznie włoska, musi posiadać różnorodny wybór win.

Regionalna kuchnia włoska

Chcąc poznać wyjątkowość włoskiego gotowania bez cienia wątpliwości warto odwiedzić restaurację, która umie podać nie jedynie pasty i pizzę.
Zobacz film